Giriş yap
Kayıt Ol
Taverna Bülteni
EK - Oyuncunun Merkezi Kurallar

Mokoko kültürü ve bilgisi

KantarbozanOmer Çevrimdışı

Köylü

Dinar: 0

Kraliyet Dinari: 0

5 yıl önce


Mokoko'lar günümüzde Namarya vilayeti bölgesinde Zagor kalesine bağlı bozkırlarda yaşayan bölünmüş kabilelerdir.


Mokoko Terimleri


Şef: Mokoko'larda kabilenin liderine şef denir. Bütünüyle kabilenin monarşisine sahip bu kişi herşeyden sorumlu yönetimin kendisidir.Bütün halk ve askerler şef için can verir ve alır.


Mokoko'larda şef öldüğünde yerine gelecek kişi seçilirken kabilede en çok çocuğa sahip olan 3 erkek seçilip kantar denilen ilkel bir ağırlık ölçme aracına getirilir. Bu kişilerin cinsel organı ve yumurtalıkları kantarın üzerine konulur ve organların ağırlığına göre şef seçilir. Rivayete göre Mokoko kabilesi şefi Ömer bu kantara organlarını koyduğunda ağırlık ölçme cihazı bozulmuş ve kabile şefi seçilen Ömer'in ismi  Kantarbozan Ömer olarak kalmıştır. Şef Mokoko Kantarbozan Ömer'in 103 çocuğu vardır.


Lisan: Kabilenin anadili Ugumama dilidir ve kabile kendi aralarında bu dili kullanır. Kabilenin büyük çoğunluğu Calradia'nın konuştuğu dili orta seviyede konuşabilir.


Dini değerler: Kabile Kutsal Mırmır'a tapmaktadır. Kutsal Mırmır onlar için dini bir değerden çok onların tanrılarıdır. Kutsal Mırmır'ın onları koruyup kutsadığını düşünen Mokoko kabile halkı savaşlarda ölürlerse Mırmır'ın onları bereketli topraklarda ödüllendireceğini bildiğinden korkusuzca savaşır. Kehaneta göre Mırmır normal bir kedidir ve sahibini bir Aslan'dan koruyup kurtarmıştır. Mırmır, Ugumama dilinde atılgan, hızlı, çevik ve korkusuz anlamına gelmektedir.


Kutsal Mırmır


Savaş kanunları: Mokoko'lar korkusuz ve adaletli bir kabileledir. Adaleti çiğneyip haksızlıkla birlikte zalimlik yapan herkesin düşmanıdırlar. Mokoko'ların gelenek ve göreneklerine saygı göstermeyen herkes onların düşmanıdır. Düşman kim olursa olsun  onlara fark etmez.


Savaş taktiği ve araç gereçleri; Mokoko'lar savaşlarda zırh ve at kullanmazlar. Atları evcilleştirmeyi bilmezler ve masraflı hayvanlar olduklarından onları kullanmazlar. Savaşlarda zırh kullanmamalarının sebebi hafiflik ve çeviklik açısındandır. Savaşan her Mokoko askeri, asker olarak seçilmeden önce zorlu parkurlarda eğitilir ve kondisyonu sürekli olarak yüksek tutulur. Büyük bir şovalye zırhı ve kılıcına karşı zırhsız, hafif ve çeviktirler. Mokoko'ların geçmişten bugüne kullandıkları milli silahı Matok'tur. Matok kemik bir sapa sahip sivri metal uçlu bir mızraktır. Mokoko'lar bu mızrağı 49 metreye kadar fırlatabilirler. Kuşatma savaşlarında küçük bir bölümü düşmana hücum ettirerek savunmayı tek bir noktaya toplattırırlar ve büyük olan birliği arkadan hücum ettirerek saldırırlar.


Adalet kavramı: Şef Mokoko hariç kabileye bağlı bütün bireyler eşit durumdadır. Adaleti sağlayan yargıca Amok ismi verilir. Amok ceza olarak ya ölüm cezası verir yada Mokoko cezası verir. Ölüm cezasında kişi mancınıkla mızrak duvarına fırlatılır. Mokoko cezasında ise iki yol vardır. Ya Mokoko yapılır yada Mokoko yapılarak öldürülür. Bu ceza alan kişinin seçimine bırakılır. İnsyatif durumlarında bunu şef seçebilir. Mokoko yapmak bir insana tecavüz etmektir. Korkusuz olan her birey ölene kadar Mokoko cezasını seçer. Bu onlar için şeref ve onuru temsil eder.


Misyon: Mokoko'lar huzur ve barış içerisinde refah dolu bir yaşam için yaşarlar. Ters bir durum olmadığı sürece savaştan yana değillerdir. Onlar için doğan her çocuğun geleceği kendi gelecekleri kabul edilir. Bu yüzden çocuklara çok değer verilir.

3 kişi beğendi